Verkiezingen

English version

Het is zo ver, de kandidaten staan klaar, nu is het aftellen naar de verkiezingen. Deze gaan door van maandag 23/04 tot vrijdag 27 april. Je kan stemmen voor de faculteitsraad (indien er meer kandidaten zijn dan beschikbare posities) en ook voor jouw vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur en Sociale Raad. Stemmen is een must want de komende 2 jaar zullen deze mensen jouw belangen verdedigen over de hele universiteit.

Help ik mag stemmen?

Als student aan de UGent mag je zowel stemmen voor kandidaten voor de Raad van Bestuur, de Sociale Raad en de Faculteitsraad van jouw faculteit. Als je niet zeker bent over jouw positie kan je die hier controleren.

De verkiezingen verlopen elektronisch via een persoonlijke pincode die naar je ugent.be adres zal worden doorgemaild op 16 en 17 april, een week voor de verkiezingen door 'Secretariaat Raad van Bestuur'. Deze pincode verschaft je van 23 (09u00) tot 27 april (14u00) toegang tot de website https://webapps.ugent.be/verkiezingen waar je je stem kan uitbrengen.

Eerste hulp bij Studentenvertegenwoordiging

Heb je je opgegeven als kandidaat? De Gentse Studentenraad heeft een heel gamma aan ondersteuning, workshops en teambuildings voor jou in petto om je voor te bereiden op de campagne en je mandaat. Neem een kijkje op durfdoen.be/helpstuver.

Stuver, iets voor jou?